Saturday, 14 November 2015

KURUS SANGAT KE?

Assalamualaikum..selamat berhujung minggu..ada tak yang nak tambah berat badan? Dah makan banyak dah, tapi berat tak naik jugak? Kita geng..hehe..

Fiqah pon nak tambahkan berat badan sebab berat sekarang ni dalam kategori underweight..kawan-kawan pon dah tegur, nampak kurus sangat..

Bila fiqah baca perkongsian dari intan rahayu ni, lagi bersemangat nak mulakan misi naikkan berat badan..hehe..


                                   ***********



Sekadar nak berkongsi pengalaman yang dah lama saya alami...saya ni sejak anak dara lagi berat saya tak pernah cecah 40kg...rasanya lebih 15 tahun dah...


Yang menjadi masalah kat saya masa nak cari size baju...selalunya kena cari size XS atau S...tapi memang susah nak jumpa...dan kadang-kadang size S tu pun besar dengan saya...Lama juga saya alami masalah ni sebab saya makan la banyak mana pun, makan tengah-tengah malam sebelum tidur pun memang berat akan maintain 36-37kg je...


Ingatkan selepas kahwin berat akan naik la macam kebanyakkan orang...tapi dah kahwin pun berat saya maintain sama...sampai la saya pregnant baru la dapat cecah sehingga 50kg...


Tapi lepas jer dari pantang turun balik ke berat asal...alahai...sampaikan nurse-nurse kat Klinik Kesihatan marah la suruh makan banyak lagi hehe...tiap kali check-up klinik mesti kena tahan telinga...tapi saya dah tak tahu nak buat apa lagi dah nak bagi berat saya ideal...


28/10/2013 saya register sebagai ahli Shaklee dengan tujuan utama saya nak tambahkan production susu untuk menyusu Ammar yang dah cecah setahun...


Saya beli Vitalea, B Complex, Alfalfa dan Ostematrix. Sehari selepas barang-barang ni sampai, suami saya tanya "Set naik berat badan ada x?..." Saya terfikir ada ke? Masa ni zero knowledge pasal Shaklee...So terus saya Google info dan ternyata ada!


Mata saya dah bersinar-sinar dah tak sabar nak order lagi...jadinya saya order ESP dan Mealshakes sebagai tambahan. Makanya suami saya juga consume set berat badan ni iaitu Vitalea, B Complex dan Mealshakes.


Alhamdulillah dengan izin Allah berat badan saya dan suami naik. Pipi pun dah takde la nampak tulang pipi je. Naik berat badan tak bermaksud gemuk ye...sebab masih ramai yang cakap saya slim hihi...tapi shape your body and built muscle...bukan berat air hehe...BONUS yang saya dapat, kesan sampingan dari produk yang saya ambil adalah tenaga dan kulit...itu nanti kita cerita lagi

Kat sini saya kongsikan berapa berat saya naik selama 10 bulan consume Shaklee...


Tinggi : 149cm

Target berat Ideal : 45-47kg


28/10/2013 - berat asal 36.5kg

28/11/2013 - berat naik 38kg

14/12/2013 - berat naik 38.6kg

11/1/2014 - berat naik 39.3kg

02/02/2014 - berat naik 39.8kg

29/08/2014 - berat naik 42.5kg

Total kenaikan - 6kg


Yeay...Akhirnya...berat saya cecah jugak angka 40kg tu...usaha bakal diteruskan...InsyaAllah selagi diizin olehNya...

-intan rahayu-



                                   ********

Jom, siapa yang nak join fiqah? Wassap fiqah ye 0142410755...

TAK PEDIH ULU HATI DAH :)

Korang pernah kena pedih ulu hati? Haa..tak selesa kan..orang tua selalunya yang kerap kena pedih ulu hati ni..lagi satu wanita mengandung..

Ni fiqah nak kongsi testimoni dari siti nadzirah pasal pedih ulu hati...




Effect pada mak saya sendiri. Suatu malam waktu saya datang rumah mak, saya lihat mak urut2 dada dia.. bila tanya kenapa?? Mak jawab pedih ulu hati..







Tak tahan sangat..

Silap sikit makan memang akan jadi. Bukan sekejap je sakitnya..dari malam sampai pagi susah nak hilang. Bila lihat mak sakit..saya terus balik rumah ambil peppermint ginger plus. Saya patah balik pergi rumah mak. Jarak rumah mak dan saya dalam 15-20 minit. Sampai rumah mak, saya larutkan 3 biji peppermint dan esp.

Tak sampai 1 jam..dia rasa lega sangat..

Sampai dia cerita dengan orang yang datang rumah. Bagus ambil shaklee ni.. kalau tak masa pedih ulu hati..amik ubat hospital yang macam air kapur tu susah nak lega dan dia tak sanggup minum sebab bila minum mesti nak muntah.

Yang lebih saya teruja bila puasa tahun ni dia tak kena pun pedih ulu hati berbanding tahun puasa sebelum ni. Bangun pagi mesti nak muntah. Tiada apa yang lebih menggembirakan hati seorang anak bila melihat mak sihat. Alhamdulillah.

-siti nadzirah-

                   

                            ******

Alhamdulillah..seronok sangat bila dapat bantu ramai orang untuk tingkatkan tahap kesihatan diorang.

Tak rugi tau melabur untuk kesihatan yang tak ternilai harganya :)


Nak dapatkan peppermint ginger plus? Boleh order dari fiqah..whatsapp 0142410755

Wednesday, 11 November 2015

KISAH ANAKKU & ATHMA

Assalamualaikum..

Fiqah nak kongsikan testimoni adik dede yang semakin sihat dan berisi selepas mencuba omega guard.

....


Hati ibu mana tak sedih kalau hampir setiap bulan anaknya terpaksa ambik nebuliser akibat athma...sikecil makin susut akibat kerap diserang athma..pantang cuaca sejuk..pantang tersilap makan..athma akan menyerang..

Itu yg Chek Yam alami..bila salah seorang dari kembar Chek Yam..Saffy Adleia@Dede kerap diserang athma..hingga satu ketika kerana terlalu kurang oksigen..terpaksa warded..tinggallah si kembar Dada dengan ayah dirumah..

Takdir menyaksikan keikhlasan seorang ibu saudara memberi Omega Guard secara percuma..tujuan asal utk anak anak dpt fokus pada pelajaran kerana Omega Guard berfungsi sebagai meransang kecergasan otak disamping pelbagai khasiat..sikecil ini pun nak juga..nampak selamba dia kunyah OG tu..masa tu usia baru 1 tahun 2 bulan..tapi teruskan juga..akhirnya Chek Yam beli lagi..diteruskan dengan Mealshake..

Sekian lama setelah berbulan bulan..Chek Yam perasan athma Dede hampir tiada...tiada lagi selsema dan batuk yg teruk..tiada lagi nebuliser setiap bulan..atau paling teruk seminggu sekali..

Alhamdulillah..syukur sangat sangat..Dede semakin pulih..makin berisi..Ini sebab kenapa Chek Yam pilih Shaklee..konsistensi menunjukkan kesihatan yg semakin cemerlang..sehingga hari ini Omega Guard dan Mealshake pilihan terbaik Chek Yam untuk anak -anak...tiada bau minyak ikan yg hanyir dengan Omega Guard..tak percaya tgk Dede dgn selamba kunyah Kapsul Omega.




...

Ada saudara mara atau kawan-kawan yang menghidap athma? Boleh syorkan omega guard pada mereka..

Boleh whatsapp fiqah 0142410755 untuk konsultasi percuma.

Sunday, 8 November 2015

Jom sertai majlis ilmu


Assalamualaikum...

Istimewa untuk orang pulau pinang...jom sertai majlis ilmu..yang luar dari pulau pinang pon dialu-alukan untuk datang menuntut ilmu :)


                                      *******

Majlis ilmu bersama MAULANA FAKHRURRAZI (Ustaz Aidil Abdul Rahman) di Pulau Pinang:

○ 14-11-2015 Sabtu - Ceramah Perdana
Masjid Al-Huda, Sungai Ara, Bayan Lepas
Selepas solat maghrib | Jam 7.30 malam

○ 21-11-2015 Sabtu - Ijtimak Pengajian Al Quran & Hadith {Misykat Al-Masobih & Bulughul Maram}
Dewan Rohani, IPG Kampus Tuanku Bainun, Bukit Mertajam | Jam 5.00 petang - 10.00 malam


                             


                             Maulana fakhrurrazi

 
                                        ********


Semua dijemput hadir beramai-ramai !

Jangan lupa maklumkan kepada rakan sepejabat anda, jiran-jiran & orang kampung semua :)

Sama-samalah mengimarahkan majlis ilmu..

Tak sampai seminggu, dah tak gatal hidung

Kali ni fiqah nak kongsi kisah benar pengguna shaklee...ni bukan cobaan tau, ni betul2. Hihi

---------------------------

Teringat mula2 terjebak dengan Shaklee..

Mula2 tu tak tahan resdung teruk..dan bibir selalu mengelupas if kerap minum air kosong..
Walaupun jerawat jarang tumbuh kat muka..tapi mungkin faktor keturunan..sebab mak dulu resdung teruk..

Macam2 cara buat untuk hilangkan kurangkan resdung...kali terakhir pergi terapi spa untuk buang resdung...lepas dua 3 hari memang rasa ok..Hidung dah tak rasa gatal..mata telinga pun dah tak rasa merayap gatal..







Lepas seminggu rasa lagi teruk..hidung rasa nak cabut..mata makin kabur..Tapi....Alhamdulillah dikenalkan dengan product Shaklee oleh Mimi Farhana..so saya pon ambik set resdung (Alfalfa+vita C) B complex tak ambik lagi..sebab time tu fulus tengah kurang..

Apa yang magik..apa yang hebatt..apa yang terbaikk!! Alhamdulillah tak sampai seminggu consume..dah tak rasa gatal2 hidung..mata makin ok..yang best seafood boleh makan sesuka hati..masalah keputihan ke..kulit kering..semua beres..malah kulit muka makin cantik..

Maka bermulalah keyakinan terhadap product Shaklee..sedikit demi sedikit mencuba product shaklee..sambil berbisness untuk menambah pendapatan...

Alhamdulillah..setelah setahun lebih terjebak..memang saya yakin supplement terbaik setakat ni adalah Shaklee...

--puan habibah--


Untuk konsultansi, hubungi fiqah ye :

Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

        COD : Sg petani,kedah / bukit mertajam, p.pinang

Thursday, 5 November 2015

Omega guard untuk kesihatan jantung


Bukti saintifik kebaikan Omega 3 dengan kesihatan jantung.

Banyak kajian saintifik telah membuktikan kaitan yang amat kuat di antara Omega 3 dengan kesihatan jantung yang baik.

Pada 8 September 2004, USFDA iaitu badan yang bertanggungjawab menjaga hal-ehwal perubatan di Amerika Syarikat telah mengeluarkan kenyataan yang menyokong Omega 3 (EPA & DHA) sebagai satu supplement yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.




Antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan jantung adalah:

*Mengurangkan risiko insiden serangan jantung

*Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung

*Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)

*Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)

*Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.


Saya sayang jantung saya..saya nak ambil omega guard la..anda?

Untuk order & pertanyaan, boleh hubungi fiqah :




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

                               
                                     

Sunday, 1 November 2015

BERPANTANG DENGAN ESP SHAKLEE

BERPANTANG dengan ESP Shaklee

Saya ingin berkongsi tentang amalan berpantang selepas keguguran pada Jun 2014 lepas.

Sebelum ini, saya tidak mengamalkan sebarang suplemen secara khusus selepas bersalin anak pertama mahupun yang kedua. Alhamdulillah, proses berpantang tetap berjalan dengan lancar.

Namun ditelan masa, lebih-lebih lagi selepas melahirkan anak kedua, tahap kesihatan agak surut. Letih mengerjakan kerja rumah dan kerja online. Berita menggembirakan hadir, pada April 2014, saya sah hamil anak ketiga. Usianya 6 minggu ketika itu. Saya menjaga diri seperti biasa, mengambil suplemen untuk set hamil.

Rezeki sehingga minggu ke10, saya keguguran dan menjalani proses cuci rahim. Sakit selepas cuci rahim seperti macam sakit selepas bersalin juga. Cuma pada waktu proses cuci itu, saya dibius dan tidak rasa sakit apa. Sakit rengat tetap ada.

Saya cadang untuk hamil lagi (sebab target bersalin 2015). Jadi harus berusaha untuk lekas sembuh.

Dalam tempoh berpantang, setiap hari saya amalkan bancuhan ESP bersama air coklat. Selain itu, saya amalkan juga Vitamin C Plus. Saya sedia banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan saban hari. Tiada haruan atau gamat atau jamu seperti kebiasaan yang lain. Ia pilihan masing-masing.

Alhamdulillah, perasaan sangat selesa. Badan jadi hangat dan masalah-masalah seperti lepas bersalin, tiada. Sakit rengat memang cepat hilang. Badan pulih dalam seminggu. Bertenaga dan mampu buat kerja-kerja rumah yang ringan.

Apa yang saya niatkan ialah pengambilan protein yang konsisten pada setiap hari dapat memulihkan luka dalam rahim dengan cepat. Alhamdulillah, Ogos 2014, saya hamil bayi keempat. 'Dia' kuat dan sihat sehingga lahirnya. Bonusnya, kulit ibu bertambah baik dan mudah diurus.

Azam kami; mudah-mudahan kami berdua dapat menjayakan misi penyusuan ibu sepenuhnya sehingga Fadiah Uzayra 2 tahun seperti Aqil Farabi. Amiin.






            [Gambar: Kami berdua pada hari ke-44]


Sekian.

-puan yaqeen-


                                        *********


Nak cuba ESP?

Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954


                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Saturday, 3 October 2015

CINTA PERTAMA

🎀 Cinta Pertama dengan ESP 🎀

Mula-mula bercinta dengan ESP semasa tengah hamil anak pertama..
Beli ESP beserta set berpantang..
waktu tu belum terbuka hati nak join keahlian cuma nak cuba dan rasai sendiri kehebatan produk shaklee..




Pengalaman berpantang dengan set Berpantang shaklee dan ESP memang ohsemm..
Luka cepat sembuh,bengkak susu yg teruk..haha (nak sangat susu badan yg melimpah ruahkan..)
Stok EBM yg melimpah ruah,sekali pump 5-10oz untuk kedua-dua breast!!

alhamdulillah cukup je bekalan untuk di hantar ke rumah pengasuh walaupun di tempat kerja hanya dapat pump 2x je😢 sebab terlampau sibuk..

Yang paling best apabila konsisten ESP selalu walaupun ada jugak sikap skip ni..hihi..
Kulit muka makin Cerah Dan Sekata!!
Kesan Parut dan kesan regangan kulit lepas bersalin makin pudar sedikit demi sedikit..

Now Hamil anak ke-3 pula..
masih lagi dengan ESP..
Masih lagi menyusu anak ke -2..
Ini pengalaman Ke-2 Hamil dan menyusu serentak
tanpa ESP mungkin terpaksa stop penyusuan..

Alhamdulillah..

-puan naima-

                          *******   *****   *******

Teruja baca pengalaman puan naima?
Nak rasai kehebatan ESP?

Dapatkan ESP anda segera!


Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Thursday, 1 October 2015

Assalamualaikum...

Lama rasanya tak update blog..dah masuk kerja balik lepas bercuti 6bulan...

Kali ni fiqah nak share testimoni pengguna ESP ..


                                      *****


Pengalaman pertama dgn ESP..sy punyalah tak suka sampai boleh bagi free je secanister esp kat kakak sy..daripada buang, baik sedekah..hehe. masa ni masih bujang, beli pun sebab terpengaruh iklan je pun..konon utk tenaga..

Pastu start mengandung, lepas abis alahan dgn jayanya perut asyik lapar dan minta makan je..so, minum esp adik yg dah ada kat umah. Try bancuh dgn oat..eh, sedaplah..start dari situ sy mula pelbagaikan bancuhan dan start jatuh cinta. Berjaya kawal selera makan mak yong yg meluap2 tu. Mmg perasan kulit makin glowing dan moist.

Pas bersalin anak sulung saya continue lagi..esp, vit c, vitalea, omega..alhamdulillah, sgt membantu kawal selera ibu bf yang mcm membela ni..hehe (ibu bf pasti faham)..dan kekal slim..mcm dolu2..

Nah, belanja gambar satu..tahun 2012 masa single, muka cepat berpeluh+berminyak..







Tahun 2015 after dah beranak 1..lebih slim..kulit lebih berseri walaupun tak tepek bedak

 - siti nadiah ismail-



                                     *****


Alhamdulillah...best kan penangan ESP?

Anda nak cuba?

Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

                                    POS : Seluruh Malaysia

Thursday, 10 September 2015

Assalamualaikum...


KORANG TAU TAK?

Vitamin C shaklee mempunyai fungsi sustained release selama 5jam..1 tablet vitamin C shaklee membekalkan 500mg vitamin C..100mg akan dilepaskan secara berperingkat-peringkat ke dalam badan..

1jam bersamaan 1.5biji oren.









                                        *********


--------------------------------
5 FUNGSI VITAMIN C
--------------------------------

1. Perlindungan dari matahari

Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

2. Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu. Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya.

3. Penyembuhan Luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

4. Melindungi dari perubahan warna kulit

Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit). 5. Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.



Jom makan vitamin C :)

Friday, 4 September 2015

TESTIMONI ESP

Sempena bulan promosi ESP ni, fiqah nak kongsi testimoni pelanggan yang dah rasa penangan ESP .









''As salam sedikit kisah dari saya mcmmana sya boleh terpikat dengan ESP dan terus menjadi ahli Shaklee.....

Emmmm sebenarnya sebelum sya ambil ESP ni sya dh tgok kt Google dulu....baca blog2 diorg n effect dia....wahh menarik ni ...tp satu jee yg sya risau....yelh masa tu x tau pape lg...takut gemok sebenarnya....

soya kn...badan sya senang naik ssh turun hihihi.....tp bila (leader sya alang) dh bg cara2 nk minum nk kurus ambik bila & nk gemok ambik bila....wahhh lega rasa.....sbb sya jatuh cinta ni....mula2 ambik tu lom nmpk pape bru lg kn....tp bila consistant ambik...sya dh nmpk effect dia....gebu,gebas dh nmpk...kulit muka dh kurang parut jerawat,makin cerah & selulit kt perut x sedar bila masa dia semakin pudar..

untuk jaga diet sya dh x kesah dh ambik ESP utk sarapan dh ckup buat sya kenyang....lg2 sya suka klau time puasa just minum esp & kurma dh ckup...sbb ni semua lh sya paling risau stock ESP hbis....sehari x minum rasa lain lh...x lengkap hihihi...
ESP mmg terbaek     

bestnya ESP ni x sedar semua parut dh hilang.......i love SHAKLEE & i love ESP..''


Haaa..best kan? Gebu gebas dah kulitnya..parut pon dah hilang..


Anda nak cuba ESP? Hubungi fiqah ye ; 


Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;



                                Nurul Afiqah

                       Whatsapp 014 241 0755

                    Telegram/sms 013 960 6954

  COD : Sg petani,kedah / bukit mertajam, p.pinang


Tuesday, 1 September 2015

11 KEISTIMEWAAN ESP

Assalamualaikum..

Dah tahu apa promosi bulan ni? Haa..yang belum tahu,meh fiqah bagitau ye..bulan ni promosi hot item shaklee iaitu ESP ..

Apa promosinya?

1) buy 7 at 6

Buy 7 at 6 ni samala dengan buy 6 get 1 free..dapat 7 canister esp dengan harga 6 canister sahaja..untung kan? Siapa nak bagi free 1 canister tu, RM159 tu...banyak tak jimat kat situ?

Boleh buat stok setahun..hehe..boleh kongsi-kongsi beli dengan adik,akak,kawan2 ofis & jiran..berbaloi-baloi..hehe



2) buy 2 get 5% off

Buy 2 get 5% off ni maksudnya, beli 2 canister esp & dapat diskaun harga sebanyak 5%..



Nak lagi?

Daftar ahli & beli esp sama ada promosi 1 atau 2, anda layak dapat vita lea PERCUMA..vita lea ni multivitamin yang dah 100 tahun berada di pasaran tau..harganya RM94.08.. Jadi,jimat berganda jika anda daftar ahli sekarang!






Apa Keistimewaan ESP?

- Membantu membina dan membaikpulih tisu-tisu badan yang rosak

- Memberi tenaga yang berpanjangan

- Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung

- Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein

- Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian keperluan kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

- Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous

- Indeks glisemik yang rendah (low Glicemyx Index) untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah






-Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses

- Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa

- Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya

- Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet


Apa tunggu lagi? Jom grab esp sekarang!




Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang
                               
                                   POS : seluruh Malaysia

Tuesday, 18 August 2015

CINTA PERTAMA DENGAN SHAKLEE

CINTA PERTAMA DENGAN SHAKLEE



*** TESTIMONI ESP & ALFALFA***



"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...


InshaaAllah...


Segala perkara berlaku adalah dengan izinNya..begitu juga jodoh saya dengan shaklee..Alhamdulillah kesihatan dalaman saya totally different terus terserlah di luaran..nak tahu apa masalah saya dulu?


~ kulit muka berjerawat teruk,kena pakai mekap tebal tapi still tak boleh cover jerawat bersepah.


~ batuk dan selsema berpanjangan akibat allergic yang teruk


~ pelawasan kurang baik,kerap berlaku sembelit,najis berdarah,ada simptom buasir selepas bersalin


- yes..segala permasalahan di atas,menyebabkan badan rasa tak sihat,tak selesa,berat badan pun dah menghampiri BMI yang dah tak sesuai dengan ketinggian..uittt scary!!!









Cinta pertama saya dengan SHAKLEE is only ESP+ALFALFA


Simple word describe how special ESP+ALFALFA

ESP~ Menyihatkan hormon dan seterusnya mencepatkan penyerapan segala vitamin dalam badan

ALFALFA~ Segala masalah jerawat,allergic,pelawasan kurang baik,berat badan berlebihan disebabkan detox tidak berlaku dengan baik..dats y Alfalfa sangat2 membantu untuk DETOX


Saya KONSISTEN, saya lebih sihat, ceria dan selesa dengan badan saya now!!!

Jom Jatuh Cinta dengan shaklee..







                                               *****



Anda mempunyai masalah yang sama? Nak turunkan berat? Nak atasi masalah kulit? Jom fiqah bantu anda :)



Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang






Monday, 17 August 2015

PERBEZAAN SHAKLEE

Assalamualaikum..



Entri kali ni fiqah nak terangkan sikit tentang perbezaan shaklee dengan produk2 lain di pasaran.



1. Shaklee sentiasa SELAMAT

• Lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun.

• Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru.

• Jaminan kepuasan 100%









2. Sentiasa BERKESAN.

• USD 300 juta dilaburkan dalam R&D.

• 100 kajian klinikal diterbitkan.

• 55 paten

• 54 pingat emas olimpik yang dimenangi oleh atlik yang menggunakan produk shaklee.

• Landmark study.





3. Sentiasa MESRA ALAM

• Tiada perasa tiruan

• Tiada pemanis tiruan

• Tiada ujian haiwan

• Tiada bahan kimia

• Pembungkusan adalah bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat toksik.

• Pembungkusan menggunakan bahan dikitar semula



Jadi, gunakan produk shaklee dengan yakin, tanpa ragu-ragu :)


Shaklee, sentiasa terbaik :)

Sunday, 16 August 2015

VITAMIN C UNTUK KURUSKAN BADAN?

VITAMIN C UNTUK KURUSKAN BADAN?


ya,jangan tak tahu ;


* Vitamin C dan jus telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yang ideal.


* Pakar pemakanan dan nutrisi biasanya memasukkan diet makanan tinggi Vitamin C dalam jadual pemakanan kerana terdapat kajian yang menunjukkan makanan yang kaya dengan Vitamin C boleh mengurangkan berat badan.


* Para doktor mendapati dengan makan makanan yang kaya vitamin C boleh merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk kurangkan berat badan.




                                            *****



Wow, best kan?

Bukan setakat dapat kulit yang sihat & cantik + daya tahan badan yang tinggi, dapat kuruskan badan pulak tu!

Siapa tak nak memang rugi la kan ;)

Vitamin c,vitamin dari hujung rambut hingga ke hujung kuku kaki :)







Haaa..badan kita tak mampu hasilkan vitamin C tau..jadi, kena dapatkan vitamin C dari makanan..Fiqah makan SR vitamin C plus shaklee untuk memastikan fiqah dapat vitamin C yang cukup setiap hari..








Hubungi fiqah untuk dapatkan vitamin anda ;






                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Saturday, 15 August 2015

LECITHIN VS OMEGA

Ada yang tanya,apa beza lecithin dengan omega?

Ok..ni fiqah bagitau secara ringkas & mudah untuk faham ye ..


LECITHIN

* Berfungsi memecahkan lemak kepada molekul kecil

* memerlukan metabolisme badan kita sendiri untuk membantu membakar lemak tersebut.

* Pengguna yang ada metabolisma badan yang tinggi mampu membakar lemak yang sudah terurai kecil walaupun tanpa senaman.

* Jika badan kita mempunyai kadar metabolisme rendah, maka kita perlu bersenam untuk meningkatkan metabolisma badan bagi membantu membakar lemak yang sudah diurai menjadi molekul kecil.










OMEGA GUARD


* Bukan sahaja berfungsi memecahkan lemak malah secara automatik, membantu meningkatkan metabolisme pembakaran lemak dalam badan kita

* Menghalang kolestrol baru melekat pada salur darah dan mampu sampai terus kepada sel otot.

* Menaikkan kadar metabolisme otot badan sekaligus membakar lemak walau tanpa bersenam.



Haaa..dah dapat pointnye?



Jadi, pilihlah yang bersesuaian untuk diri ye :)


Hubungi fiqah untuk membuat pembelian & dapatkan konsultasi PERCUMA ;





                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Friday, 14 August 2015

CAROTOMAX

Carotomax

Baru-baru ni fiqah ada cadangkan carotomax ni kat kawan fiqah..sebab dia rabun.. Dia tanya, carotomax tu apa?

Haaa..mesti ramai lagi yang belum tau kan? Sebab fiqah sendiri pon tak tau kalau fiqah tak join shaklee.hehe.

Ok..meh nak cerita..


Carotomax shaklee ni adalah supplement yang dihasilkan dari gabungan 6 karotenoid terbaik iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, lycopene dan zeaxanthin. Berbelit-belit lidah nak sebut.hehe.


Carotomax shaklee membekalkan lebih 13mg (21,500iu) karotenoid dari sumber semulajadi iaitu buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan sifat anti oksidan seperti rumpai laut, lobak, tomato, marigold, epal, kentang, brokoli, biji anggur dan minyak sawit.



Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.



Satu hidangan Carotomax shaklee bersamaan dengan:


*** 89 hidangan raspberries >>alpha-carotene

*** 102 hidangan pisang >>carotene

*** 714 hidangan appricot>>lycopene

*** 113g salmon>>astaxanthin

*** 285 hidangan grapefruit>>lutein dan zeaxanthin


---> Kebaikan Carotomax kepada kesihatan badan kita.


-Mengandungi vitamin A dari beta karoten yang selamat diambil berbanding vitamin A yang boleh menyebabkan keracunan toksik jika diambil berlebihan.


-Mempertingkatkan penglihatan dan mengatasi masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, mata kering, kelesuan mata, glaucoma, katarak, eye bag dan gegelung hitam dibawah mata.


-Meredakan penyakit kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, jerawat dan jeragat.


-Melindungi Ephitelial iaitu lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, pundi kencing.


-Melawan kanser dan kerosakan oleh radikal bebas serta menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.


-Menghalang infeksi dengan merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru seperti batuk, hepatitis, asma, flu dan selsema.


-Menggalakkan perkembangan normal dan sihat dengan menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, memnran mukosa, gigi dan sistem reproduksi. Carotomax juga membantu menghasilkan sperma yang berkualiti dan sihat.


Lagi satu...pengambilan Carotomax yang berterusan akan menghasilkan kulit yang cantik.. Betul ke?


Ya, warna kulit sebilangan pengguna akan menjadi kuning selepas mengambil beta karotena kerana apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi vitamin A, ia merangsang sekresi hempedu (berwarna kuning) serta detoksifikasi hati dan gallbladder dan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita. Proses detoksifikasi antioksidasi akan berlalu untuk beberapa bulan dan akan menghasilkan kulit yang baru dan cantik.


Dapatkan CAROTOMAX anda hari ini untuk kesihatan mata anda secara khasnya dan kesihatan keseluruhan badan secara amnya!


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi fiqah ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Thursday, 13 August 2015

TESTIMONI CAROTOMAX

Assalamualaikum...


Mata dah ngantuk ni, kepala pon dah berat, rasa nak tidur je ni.. Tapi sebelum tidur, nak share testimoni carotomax dulu, khas untuk anda yang sayangkan mata .hehe






Belanja lagi satu...






Boleh baca tak testimoni tu?kalau tak boleh atau kabur2, cepat2 makan carotomax ye..hehe..



Sedikit info tentang carotomax..






Carotomax mengandungi 6 karatenoid terbaik. Ia mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. Selain itu, carotomax memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir..


Sekian saja dari fiqah..tidur dulu ye..next entri fiqah sambung cerita pasal mata..betapa murahnya carotomax ni untuk kesihatan mata kita, anugerah yang tak ternilai :)


Nak tahu lebih lanjut? Nak order carotomax? Hubungi fiqah ye ;




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang




Bye..selamat malam :)



Wednesday, 12 August 2015

Cinch Shake Mix

Apa Itu Cinch Shake Mix ? 







Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. 

Rumusan cinch diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 


Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.


Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.


Ia mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina. Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan.


Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang. Cinch mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian. 


Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga. Ia memberi 35% atau lebih. Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan. Cinch shake adalah dari soya bukan GMO. 




Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee;

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara          keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan pengganti hidangan yang sihat dan mengenyangkan



Untuk keterangan lanjut / pembelian, hubungi ;



                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Tuesday, 11 August 2015

Kebaikan vitamin C & vitamin E

Assalamualaikum..


Entri sebelumni fiqah ada kongsi testimoni vitamin C & vitamin E. Entri kali ni fiqah nak cerita sikit kebaikan vitamin C & vitamin E untuk kulit ;



-------------------------------------------------

Kebaikan Vitamin C untuk Kulit

-------------------------------------------------


1. Meremajakan Kulit


Kulit akan menjadi lebih cerah dan bersih dengan vitamin C kerana vitamin C mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen berperanan aktif untuk meregenerasi kulit. Kedutan dan garis halus pada kulit anda dapat dihilangkan dengan vitamin C. Oleh itu, mengambil vitamin C setiap hari adalah tindakan tepat.



2. Menangkis Radikal Bebas


Vitamin C mampu menangkis panas sinar matahari, membuatkan kulit anda tetap segar. Selain itu, radikal bebas pun dapat ditangkis sehingga anda yang terkena pencemaran udara atau asap tetap akan mempunyai kulit yang sihat dan cantik jika rajin mengamalkan vitamin C.



3. Sebagai penahan air


Untuk anda yang mempunyai kulit kering, sebaiknya mengambil vitamin C secara rutin kerana vitamin C mampu menahan air sehingga kulit anda tetap lembab. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, sebaiknya makan buah dan sayur yang mengandungi vitamin C kerana kandungannya yang seimbang dengan air.



------------------------------------------------

Kebaikan vitamin E untuk kulit

------------------------------------------------



1. Melambatkan proses kedutan 

Kulit akan mula berkedut kerana faktor usia & radikal bebas seperti pencemaran. Tahukah anda bahawa proses kedutan boleh dilambatkan dengan penggunaan Vitamin E?

Menurut buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease", Vitamin E menghalang pembentukan kedutan dengan mengurangkan serangan radikal bebas. Vitamin E akan menggalakkan penghasilan kolagen, sejenis tisu penyambung pada kulit yang menegangkan kulit serta menjadikannya elastik. Ia mengurangkan kedutan dengan mengalakkan dan mempercepatkan pembinaan sel baru. 







2. Melembapkan kulit.


Kulit yang sering terkena cahaya matahari & radikal bebas akan mudah kering. Apabila kulit terlalu kering, banyak kesan negatif boleh terjadi termasuklah ekzema dan gatal-gatal. Vitamin E mampu mengembalikan kelembapan pada kulit dan kesan yang baik dapat diperolehi jika pengguna menyapu minyak ini pada waktu malam. Ini kerana proses penyerapan Vitamin E akan menjadi lebih efektif. 



3. Mengurangkan kesan parut.

Parut terutamanya pada kawasan muka akan mengurangkan keyakinan diri. Vitamin E mampu mengurangkan kesan parut kerana ia terus menyerap ke dalam kulit dan menghalang serangan radikal bebas. Mengapa serangan radikal bebas tidak baik untuk parut? Ia menghalang penyembuhan parut sekaligus melambatkan parut hilang. 


4. Mengurangkan tompok coklat

Tompok coklat selalu kelihatan pada mereka yang telah berusia. Ia terjadi disebabkan oleh faktor umur, serangan radikal bebas (pencemaran dan pemakanan), serta fungsi hati yang kurang baik. Vitamin E mengurangkan serangan radikal bebas dan mengurangkan tompok coklat. Apabila minyak Vitamin E disapu pada tompok coklat, ia akan melembabkan membran sel dan menggalakkan penghasilan sel baru.






Teruja tak bila dah tahu kebaikan vitamin C & vitamin E ni untuk kulit? Haaa..cepat2 rasai kebaikannya..fiqah dah cuba & sangat berpuas hati..kulit muka tak berminyak walaupun jarang2 je cuci muka..hehe..


Macam mana nak dapatkan vitamin C & vitamin E ni? Hubungi fiqah ;




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang



 

Monday, 10 August 2015

RAHSIA KULIT CANTIK

Assalamualaikum...

Semua orang nak kulit cantik kan? Bukan perempuan je, lelaki pon sama.. Kadang2 ada lelaki yang lagi teliti jaga kulit ni.. Siap pakai toner, krim malam & siang lagi..hehe


Bagi fiqah, nak kulit yang cantik, mestilah bermula dari dalam.. Bila dalaman sihat, kulit pon automatik cantik. Fiqah makan vitamin C & vitamin E untuk kecantikan kulit, sekaligus untuk kesihatan.. Untung kan?

Ni fiqah nak kongsi testimoni pengguna vitamin C dan vitamin E..Nak kongsi testimoni sendiri tak boleh sebab fiqah berpurdah :)


TESTIMONI VITAMIN C & VITAMIN E





 ''Nak share testimoni diri sendiri dulu. Saya telah mengamalkan Shaklee consume selama 3 bulan dan hasilnya sangat ketara. Gambar testimoni tidak edit dan kesemua gambar di atas original. Masalah jerawat dapat di atasi dengan baik. Sekarang tgh focus masalah parut2 yang tinggal kesan daripada pimples before this. Vita C dan Vita E juga mencerahkan kulit muka saya. Sejak mengamalkan shaklee pimples tidak naik keterlaluan dan akan naik pimples masa datang bulan sahaja. alhamdulillah dah dapat kulit yang licin dan tidak berkerutu  lagi. Thanx shaklee :) '' .


Haaa..itulah testimoni ikhlas dari pengguna supplemen shaklee.. Alhamdulillah..



Anda nak cuba? Hubungi fiqah ye ;



                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Terima kasih sudi luangkan masa untuk baca entri fiqah :)

Sunday, 9 August 2015

TESTIMONI GLA & OSTEMATRIX

Assalamualaikum..

2 minggu lepas, adik fiqah tanya supplemen untuk kurangkan senggugut.. Bukan untuk dia,tapi untuk kawannya, teruk sangat senggugut, sampaikan kena pergi klinik atau hospital bila dia senggugut..


Fiqah dengar pon dah rasa ngeri..sebab fiqah tak pernah senggugut teruk..senggugut sikit2 pon dah tak selesa rasanya.. Kesian pulak kat kawan adik tu..

Jadi, fiqah cadangkan kat dia untuk cuba GLA & ostematrix berdasarkan testimoni2 yang dah mencuba..


Ni ada satu testimoni untuk senggugut :










''Ostematrix ni asalnya Nad dah mula makan beberapa bulan lepas dah untuk maintain milk production especially time period. Nad perasan senggugut Nad dah mula berkurangan lepas amalkan Ostematrix ni tapi tak betul-betul hilang. 


Lebih kurang 1 bulan yang lepas Nad try GLA Complex untuk kulit sebenarnya. Hehe. Lepas 3 hari try GLA, period pun datang. Tapi takde senggugut langsung. Tak teringat pun nak period masa tu. Tau-tau je dah period. Hehe. Pastu baru teringat. Ni kes amalkan GLA kot kan. Tapi takpelah baru 3 hari kan. Nak tengok lagi.


Lepastu masa time period tu ada kenduri kat kampung. Cuaca kat luar memang panas dan memang rasa letih biasalah kena melayan Zahin lagi kan. Yang rasa amazing sebab wajah tak nampak letih or pucat seperti yang selalu terjadi, tapi nampak berseri je padahal dah lap peluh berapa kali dah entah. Haha. Masa tu happy sangat la kan. Muka kalau sentuh tu melekit2 tapi masih nampak berseri. Hihi. .


Nad teruskan amalkan sampai la Nad period sekali lagi. Kali ni pun sama. Takde senggugut langsung. Macam yang lepas jugak. Tahu-tahu je dah keluar, kan. Hehe.. So Alhamdulillah sangat sebab walaupun senggugut Nad tak lah seteruk macam ada kawan Nad kat sekolah dulu setiap bulan mesti kena masuk Sick Bay bila period sebab senggugut. Tapi tak best kan bila senggugut ni walaupun sikit. Mengganggu perjalanan hidup seharian jugak kan. Alhamdulillah now dah takde. So happy! Segalanya atas kuasa Allah jua :) '' - puan nadiah


Anda ada masalah senggugut? Nak cuba GLA & Ostematrix?

Hubungi fiqah untuk dapatkan supplemen shaklee anda hari ini :


                                                   Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang




Saturday, 8 August 2015

ESP SHAKLEE

Antara hot product shaklee, ESP. ESP tu apa? Selalu sangat dengar pengedar2 shaklee sebut ESP..


OK..Meh nak cerita, ESP tu singkatan untuk energizing soy protein..Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel yang rosak. Ni la rupa ESP yang disebut-sebut tu..





KEBAIKAN  ESP SHAKLEE


Untuk wanita yang ingin pregnant atau sedang merancang untuk pregnant (TTC),  ESP bantu pulihara dan pelihara rahim kita.


Untuk wanita yang sedang pregnant pulak, ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.


Untuk wanita yang menyusu  anak kesayangan, ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, badan kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.


Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon, ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.





Untuk sesiapa yang mahu kurus, ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan banyak pun kurang.


Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat, ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.



Untuk sesiapa yang nak cantik, ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tempek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty gitu!



Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa, ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.


Fiqah sendiri pon minum ESP..untuk tenaga & bantu pekatkan susu..sebab fiqah tengah menyusukan iman & berniat untuk susukan dia hingga 2tahun..bonus fiqah dapat bila minum ESP, stretchmark lepas bersalin tu dah mula pudar..suka sangat,alhamdulillah :)


Anda nak cuba ESP?

Hubungi fiqah untuk dapatkan ESP anda hari ini :



                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954


                    COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


Friday, 7 August 2015

JOM DAPATKAN FREE VITA LEA

Anda dah lama intai2 nak daftar ahli shaklee?Duk fikir2, nak daftar ke tak, nak daftar ke tak ye?
Sekarang ni lah masa terbaik untuk daftar ahli tau..
Ada PROMOSI HEBAT untuk anda :)
           
Promosi apa?---> Free VITA LEA , multi-vitamin & mineral pertama dicipta di dunia..

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. .

Vita lea ni harganya RM94.08 tau..Macam mana nak dapat free VITA LEA ni?


Mudah je..anda hanya perlu daftar sebagai ahli shaklee & beli mana2 produk shaklee..untung kan?

Ni fiqah bagi contoh ye :

1. Daftar ahli + beli chewable vita C plus = PERCUMA vita lea.
2. Daftar ahli + beli herbal blend = PERCUMA vita lea.
3. Daftar ahli + beli ESP = PERCUMA vita lea



Ada yang tanya, vita lea ni utk apa?
Ok..fiqah ceritakan secara ringkas fungsi vita lea ;

***Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

***Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia. Vita lea melengkapkan nutrisi yang diperlukan. .

***Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

***Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.


Jangan lepaskan peluang keemasan ini, daftar sekarang & dapatkan vita lea PERCUMA anda :)


Hubungi fiqah untuk mendaftar & dapatkan vita lea anda hari ini :

                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


Selamat bershaklee dari sy  :)

Thursday, 6 August 2015

5 FUNGSI VITAMIN C

Vitamin C ni antara vitamin kesukaan fiqah. Dah setahun lebih Fiqah makan SR vitamin C plus shaklee ni. Masa pregnant, memang jarang sangat2 skip vitamin c ni. 




1 biji vitamin c shaklee bersamaan 7 biji buah oren tau. Fiqah tak mampu nak makan 7 biji oren setiap hari, jadi fiqah makan sebiji vitamin c shaklee ni untuk memastikan badan fiqah dapat vitamin C secukupnya.

Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa kena makan vitamin C ye, apa fungsinya?
Ok. Meh fiqah cerita serba sedikit fungsi vitamin C ni untuk badan kita..



5 Fungsi Vitamin C 



1. Perlindungan dari matahari


Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu yang boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.



2. Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu.

Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan serta tanda penuaan.








3. Penyembuhan Luka


Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.






4. Melindungi dari perubahan warna kulit


Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.



5. Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.

.....

Sebab tu la fiqah suka makan vitamin C..sebiji sehari pon dah cukup untuk kesihatan..utk sembuhkan luka @ masalah kulit,boleh whatsapp fiqah untuk konsultasi ekslusif 
smile emoticon


Khas untuk customer2 fiqah :)




Hubungi fiqah untuk dapatkan vitamin c anda hari ini :



                  Nurul Afiqah
                    Whatsapp 014 241 0755
                    Telegram/sms 013 960 6954
                            COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


insyaAllah, servis terbaik fiqah akan berikan 

smile emotico