Tuesday, 18 August 2015

CINTA PERTAMA DENGAN SHAKLEE

CINTA PERTAMA DENGAN SHAKLEE



*** TESTIMONI ESP & ALFALFA***



"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...


InshaaAllah...


Segala perkara berlaku adalah dengan izinNya..begitu juga jodoh saya dengan shaklee..Alhamdulillah kesihatan dalaman saya totally different terus terserlah di luaran..nak tahu apa masalah saya dulu?


~ kulit muka berjerawat teruk,kena pakai mekap tebal tapi still tak boleh cover jerawat bersepah.


~ batuk dan selsema berpanjangan akibat allergic yang teruk


~ pelawasan kurang baik,kerap berlaku sembelit,najis berdarah,ada simptom buasir selepas bersalin


- yes..segala permasalahan di atas,menyebabkan badan rasa tak sihat,tak selesa,berat badan pun dah menghampiri BMI yang dah tak sesuai dengan ketinggian..uittt scary!!!









Cinta pertama saya dengan SHAKLEE is only ESP+ALFALFA


Simple word describe how special ESP+ALFALFA

ESP~ Menyihatkan hormon dan seterusnya mencepatkan penyerapan segala vitamin dalam badan

ALFALFA~ Segala masalah jerawat,allergic,pelawasan kurang baik,berat badan berlebihan disebabkan detox tidak berlaku dengan baik..dats y Alfalfa sangat2 membantu untuk DETOX


Saya KONSISTEN, saya lebih sihat, ceria dan selesa dengan badan saya now!!!

Jom Jatuh Cinta dengan shaklee..







                                               *****



Anda mempunyai masalah yang sama? Nak turunkan berat? Nak atasi masalah kulit? Jom fiqah bantu anda :)



Untuk order  & konsultasi istimewa, hubungi ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang






Monday, 17 August 2015

PERBEZAAN SHAKLEE

Assalamualaikum..



Entri kali ni fiqah nak terangkan sikit tentang perbezaan shaklee dengan produk2 lain di pasaran.



1. Shaklee sentiasa SELAMAT

• Lebih 83,000 ujian kualiti setiap tahun.

• Menjalankan lebih 350 ujian ke atas bahan-bahan botani yang baru.

• Jaminan kepuasan 100%









2. Sentiasa BERKESAN.

• USD 300 juta dilaburkan dalam R&D.

• 100 kajian klinikal diterbitkan.

• 55 paten

• 54 pingat emas olimpik yang dimenangi oleh atlik yang menggunakan produk shaklee.

• Landmark study.





3. Sentiasa MESRA ALAM

• Tiada perasa tiruan

• Tiada pemanis tiruan

• Tiada ujian haiwan

• Tiada bahan kimia

• Pembungkusan adalah bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat toksik.

• Pembungkusan menggunakan bahan dikitar semula



Jadi, gunakan produk shaklee dengan yakin, tanpa ragu-ragu :)


Shaklee, sentiasa terbaik :)

Sunday, 16 August 2015

VITAMIN C UNTUK KURUSKAN BADAN?

VITAMIN C UNTUK KURUSKAN BADAN?


ya,jangan tak tahu ;


* Vitamin C dan jus telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yang ideal.


* Pakar pemakanan dan nutrisi biasanya memasukkan diet makanan tinggi Vitamin C dalam jadual pemakanan kerana terdapat kajian yang menunjukkan makanan yang kaya dengan Vitamin C boleh mengurangkan berat badan.


* Para doktor mendapati dengan makan makanan yang kaya vitamin C boleh merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk kurangkan berat badan.




                                            *****



Wow, best kan?

Bukan setakat dapat kulit yang sihat & cantik + daya tahan badan yang tinggi, dapat kuruskan badan pulak tu!

Siapa tak nak memang rugi la kan ;)

Vitamin c,vitamin dari hujung rambut hingga ke hujung kuku kaki :)







Haaa..badan kita tak mampu hasilkan vitamin C tau..jadi, kena dapatkan vitamin C dari makanan..Fiqah makan SR vitamin C plus shaklee untuk memastikan fiqah dapat vitamin C yang cukup setiap hari..








Hubungi fiqah untuk dapatkan vitamin anda ;






                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Saturday, 15 August 2015

LECITHIN VS OMEGA

Ada yang tanya,apa beza lecithin dengan omega?

Ok..ni fiqah bagitau secara ringkas & mudah untuk faham ye ..


LECITHIN

* Berfungsi memecahkan lemak kepada molekul kecil

* memerlukan metabolisme badan kita sendiri untuk membantu membakar lemak tersebut.

* Pengguna yang ada metabolisma badan yang tinggi mampu membakar lemak yang sudah terurai kecil walaupun tanpa senaman.

* Jika badan kita mempunyai kadar metabolisme rendah, maka kita perlu bersenam untuk meningkatkan metabolisma badan bagi membantu membakar lemak yang sudah diurai menjadi molekul kecil.










OMEGA GUARD


* Bukan sahaja berfungsi memecahkan lemak malah secara automatik, membantu meningkatkan metabolisme pembakaran lemak dalam badan kita

* Menghalang kolestrol baru melekat pada salur darah dan mampu sampai terus kepada sel otot.

* Menaikkan kadar metabolisme otot badan sekaligus membakar lemak walau tanpa bersenam.



Haaa..dah dapat pointnye?



Jadi, pilihlah yang bersesuaian untuk diri ye :)


Hubungi fiqah untuk membuat pembelian & dapatkan konsultasi PERCUMA ;





                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Friday, 14 August 2015

CAROTOMAX

Carotomax

Baru-baru ni fiqah ada cadangkan carotomax ni kat kawan fiqah..sebab dia rabun.. Dia tanya, carotomax tu apa?

Haaa..mesti ramai lagi yang belum tau kan? Sebab fiqah sendiri pon tak tau kalau fiqah tak join shaklee.hehe.

Ok..meh nak cerita..


Carotomax shaklee ni adalah supplement yang dihasilkan dari gabungan 6 karotenoid terbaik iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, lycopene dan zeaxanthin. Berbelit-belit lidah nak sebut.hehe.


Carotomax shaklee membekalkan lebih 13mg (21,500iu) karotenoid dari sumber semulajadi iaitu buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan sifat anti oksidan seperti rumpai laut, lobak, tomato, marigold, epal, kentang, brokoli, biji anggur dan minyak sawit.



Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.



Satu hidangan Carotomax shaklee bersamaan dengan:


*** 89 hidangan raspberries >>alpha-carotene

*** 102 hidangan pisang >>carotene

*** 714 hidangan appricot>>lycopene

*** 113g salmon>>astaxanthin

*** 285 hidangan grapefruit>>lutein dan zeaxanthin


---> Kebaikan Carotomax kepada kesihatan badan kita.


-Mengandungi vitamin A dari beta karoten yang selamat diambil berbanding vitamin A yang boleh menyebabkan keracunan toksik jika diambil berlebihan.


-Mempertingkatkan penglihatan dan mengatasi masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, mata kering, kelesuan mata, glaucoma, katarak, eye bag dan gegelung hitam dibawah mata.


-Meredakan penyakit kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, jerawat dan jeragat.


-Melindungi Ephitelial iaitu lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, pundi kencing.


-Melawan kanser dan kerosakan oleh radikal bebas serta menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.


-Menghalang infeksi dengan merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru seperti batuk, hepatitis, asma, flu dan selsema.


-Menggalakkan perkembangan normal dan sihat dengan menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, memnran mukosa, gigi dan sistem reproduksi. Carotomax juga membantu menghasilkan sperma yang berkualiti dan sihat.


Lagi satu...pengambilan Carotomax yang berterusan akan menghasilkan kulit yang cantik.. Betul ke?


Ya, warna kulit sebilangan pengguna akan menjadi kuning selepas mengambil beta karotena kerana apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi vitamin A, ia merangsang sekresi hempedu (berwarna kuning) serta detoksifikasi hati dan gallbladder dan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita. Proses detoksifikasi antioksidasi akan berlalu untuk beberapa bulan dan akan menghasilkan kulit yang baru dan cantik.


Dapatkan CAROTOMAX anda hari ini untuk kesihatan mata anda secara khasnya dan kesihatan keseluruhan badan secara amnya!


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi fiqah ;


                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang

Thursday, 13 August 2015

TESTIMONI CAROTOMAX

Assalamualaikum...


Mata dah ngantuk ni, kepala pon dah berat, rasa nak tidur je ni.. Tapi sebelum tidur, nak share testimoni carotomax dulu, khas untuk anda yang sayangkan mata .hehe






Belanja lagi satu...






Boleh baca tak testimoni tu?kalau tak boleh atau kabur2, cepat2 makan carotomax ye..hehe..



Sedikit info tentang carotomax..






Carotomax mengandungi 6 karatenoid terbaik. Ia mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu. Selain itu, carotomax memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir..


Sekian saja dari fiqah..tidur dulu ye..next entri fiqah sambung cerita pasal mata..betapa murahnya carotomax ni untuk kesihatan mata kita, anugerah yang tak ternilai :)


Nak tahu lebih lanjut? Nak order carotomax? Hubungi fiqah ye ;




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang




Bye..selamat malam :)



Wednesday, 12 August 2015

Cinch Shake Mix

Apa Itu Cinch Shake Mix ? 







Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. 

Rumusan cinch diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 


Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.


Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.


Ia mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina. Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan.


Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang. Cinch mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian. 


Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga. Ia memberi 35% atau lebih. Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan. Cinch shake adalah dari soya bukan GMO. 




Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee;

[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara          keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan pengganti hidangan yang sihat dan mengenyangkan



Untuk keterangan lanjut / pembelian, hubungi ;



                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Tuesday, 11 August 2015

Kebaikan vitamin C & vitamin E

Assalamualaikum..


Entri sebelumni fiqah ada kongsi testimoni vitamin C & vitamin E. Entri kali ni fiqah nak cerita sikit kebaikan vitamin C & vitamin E untuk kulit ;



-------------------------------------------------

Kebaikan Vitamin C untuk Kulit

-------------------------------------------------


1. Meremajakan Kulit


Kulit akan menjadi lebih cerah dan bersih dengan vitamin C kerana vitamin C mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen berperanan aktif untuk meregenerasi kulit. Kedutan dan garis halus pada kulit anda dapat dihilangkan dengan vitamin C. Oleh itu, mengambil vitamin C setiap hari adalah tindakan tepat.



2. Menangkis Radikal Bebas


Vitamin C mampu menangkis panas sinar matahari, membuatkan kulit anda tetap segar. Selain itu, radikal bebas pun dapat ditangkis sehingga anda yang terkena pencemaran udara atau asap tetap akan mempunyai kulit yang sihat dan cantik jika rajin mengamalkan vitamin C.



3. Sebagai penahan air


Untuk anda yang mempunyai kulit kering, sebaiknya mengambil vitamin C secara rutin kerana vitamin C mampu menahan air sehingga kulit anda tetap lembab. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, sebaiknya makan buah dan sayur yang mengandungi vitamin C kerana kandungannya yang seimbang dengan air.



------------------------------------------------

Kebaikan vitamin E untuk kulit

------------------------------------------------



1. Melambatkan proses kedutan 

Kulit akan mula berkedut kerana faktor usia & radikal bebas seperti pencemaran. Tahukah anda bahawa proses kedutan boleh dilambatkan dengan penggunaan Vitamin E?

Menurut buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease", Vitamin E menghalang pembentukan kedutan dengan mengurangkan serangan radikal bebas. Vitamin E akan menggalakkan penghasilan kolagen, sejenis tisu penyambung pada kulit yang menegangkan kulit serta menjadikannya elastik. Ia mengurangkan kedutan dengan mengalakkan dan mempercepatkan pembinaan sel baru. 







2. Melembapkan kulit.


Kulit yang sering terkena cahaya matahari & radikal bebas akan mudah kering. Apabila kulit terlalu kering, banyak kesan negatif boleh terjadi termasuklah ekzema dan gatal-gatal. Vitamin E mampu mengembalikan kelembapan pada kulit dan kesan yang baik dapat diperolehi jika pengguna menyapu minyak ini pada waktu malam. Ini kerana proses penyerapan Vitamin E akan menjadi lebih efektif. 



3. Mengurangkan kesan parut.

Parut terutamanya pada kawasan muka akan mengurangkan keyakinan diri. Vitamin E mampu mengurangkan kesan parut kerana ia terus menyerap ke dalam kulit dan menghalang serangan radikal bebas. Mengapa serangan radikal bebas tidak baik untuk parut? Ia menghalang penyembuhan parut sekaligus melambatkan parut hilang. 


4. Mengurangkan tompok coklat

Tompok coklat selalu kelihatan pada mereka yang telah berusia. Ia terjadi disebabkan oleh faktor umur, serangan radikal bebas (pencemaran dan pemakanan), serta fungsi hati yang kurang baik. Vitamin E mengurangkan serangan radikal bebas dan mengurangkan tompok coklat. Apabila minyak Vitamin E disapu pada tompok coklat, ia akan melembabkan membran sel dan menggalakkan penghasilan sel baru.






Teruja tak bila dah tahu kebaikan vitamin C & vitamin E ni untuk kulit? Haaa..cepat2 rasai kebaikannya..fiqah dah cuba & sangat berpuas hati..kulit muka tak berminyak walaupun jarang2 je cuci muka..hehe..


Macam mana nak dapatkan vitamin C & vitamin E ni? Hubungi fiqah ;




                                             Nurul Afiqah

                                  Whatsapp 014 241 0755

                              Telegram/sms 013 960 6954

                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang



 

Monday, 10 August 2015

RAHSIA KULIT CANTIK

Assalamualaikum...

Semua orang nak kulit cantik kan? Bukan perempuan je, lelaki pon sama.. Kadang2 ada lelaki yang lagi teliti jaga kulit ni.. Siap pakai toner, krim malam & siang lagi..hehe


Bagi fiqah, nak kulit yang cantik, mestilah bermula dari dalam.. Bila dalaman sihat, kulit pon automatik cantik. Fiqah makan vitamin C & vitamin E untuk kecantikan kulit, sekaligus untuk kesihatan.. Untung kan?

Ni fiqah nak kongsi testimoni pengguna vitamin C dan vitamin E..Nak kongsi testimoni sendiri tak boleh sebab fiqah berpurdah :)


TESTIMONI VITAMIN C & VITAMIN E





 ''Nak share testimoni diri sendiri dulu. Saya telah mengamalkan Shaklee consume selama 3 bulan dan hasilnya sangat ketara. Gambar testimoni tidak edit dan kesemua gambar di atas original. Masalah jerawat dapat di atasi dengan baik. Sekarang tgh focus masalah parut2 yang tinggal kesan daripada pimples before this. Vita C dan Vita E juga mencerahkan kulit muka saya. Sejak mengamalkan shaklee pimples tidak naik keterlaluan dan akan naik pimples masa datang bulan sahaja. alhamdulillah dah dapat kulit yang licin dan tidak berkerutu  lagi. Thanx shaklee :) '' .


Haaa..itulah testimoni ikhlas dari pengguna supplemen shaklee.. Alhamdulillah..



Anda nak cuba? Hubungi fiqah ye ;



                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang


Terima kasih sudi luangkan masa untuk baca entri fiqah :)

Sunday, 9 August 2015

TESTIMONI GLA & OSTEMATRIX

Assalamualaikum..

2 minggu lepas, adik fiqah tanya supplemen untuk kurangkan senggugut.. Bukan untuk dia,tapi untuk kawannya, teruk sangat senggugut, sampaikan kena pergi klinik atau hospital bila dia senggugut..


Fiqah dengar pon dah rasa ngeri..sebab fiqah tak pernah senggugut teruk..senggugut sikit2 pon dah tak selesa rasanya.. Kesian pulak kat kawan adik tu..

Jadi, fiqah cadangkan kat dia untuk cuba GLA & ostematrix berdasarkan testimoni2 yang dah mencuba..


Ni ada satu testimoni untuk senggugut :










''Ostematrix ni asalnya Nad dah mula makan beberapa bulan lepas dah untuk maintain milk production especially time period. Nad perasan senggugut Nad dah mula berkurangan lepas amalkan Ostematrix ni tapi tak betul-betul hilang. 


Lebih kurang 1 bulan yang lepas Nad try GLA Complex untuk kulit sebenarnya. Hehe. Lepas 3 hari try GLA, period pun datang. Tapi takde senggugut langsung. Tak teringat pun nak period masa tu. Tau-tau je dah period. Hehe. Pastu baru teringat. Ni kes amalkan GLA kot kan. Tapi takpelah baru 3 hari kan. Nak tengok lagi.


Lepastu masa time period tu ada kenduri kat kampung. Cuaca kat luar memang panas dan memang rasa letih biasalah kena melayan Zahin lagi kan. Yang rasa amazing sebab wajah tak nampak letih or pucat seperti yang selalu terjadi, tapi nampak berseri je padahal dah lap peluh berapa kali dah entah. Haha. Masa tu happy sangat la kan. Muka kalau sentuh tu melekit2 tapi masih nampak berseri. Hihi. .


Nad teruskan amalkan sampai la Nad period sekali lagi. Kali ni pun sama. Takde senggugut langsung. Macam yang lepas jugak. Tahu-tahu je dah keluar, kan. Hehe.. So Alhamdulillah sangat sebab walaupun senggugut Nad tak lah seteruk macam ada kawan Nad kat sekolah dulu setiap bulan mesti kena masuk Sick Bay bila period sebab senggugut. Tapi tak best kan bila senggugut ni walaupun sikit. Mengganggu perjalanan hidup seharian jugak kan. Alhamdulillah now dah takde. So happy! Segalanya atas kuasa Allah jua :) '' - puan nadiah


Anda ada masalah senggugut? Nak cuba GLA & Ostematrix?

Hubungi fiqah untuk dapatkan supplemen shaklee anda hari ini :


                                                   Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti, p.pinang




Saturday, 8 August 2015

ESP SHAKLEE

Antara hot product shaklee, ESP. ESP tu apa? Selalu sangat dengar pengedar2 shaklee sebut ESP..


OK..Meh nak cerita, ESP tu singkatan untuk energizing soy protein..Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel yang rosak. Ni la rupa ESP yang disebut-sebut tu..





KEBAIKAN  ESP SHAKLEE


Untuk wanita yang ingin pregnant atau sedang merancang untuk pregnant (TTC),  ESP bantu pulihara dan pelihara rahim kita.


Untuk wanita yang sedang pregnant pulak, ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.


Untuk wanita yang menyusu  anak kesayangan, ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, badan kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.


Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon, ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.





Untuk sesiapa yang mahu kurus, ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan banyak pun kurang.


Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat, ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.



Untuk sesiapa yang nak cantik, ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tempek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty gitu!



Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa, ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.


Fiqah sendiri pon minum ESP..untuk tenaga & bantu pekatkan susu..sebab fiqah tengah menyusukan iman & berniat untuk susukan dia hingga 2tahun..bonus fiqah dapat bila minum ESP, stretchmark lepas bersalin tu dah mula pudar..suka sangat,alhamdulillah :)


Anda nak cuba ESP?

Hubungi fiqah untuk dapatkan ESP anda hari ini :



                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954


                    COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


Friday, 7 August 2015

JOM DAPATKAN FREE VITA LEA

Anda dah lama intai2 nak daftar ahli shaklee?Duk fikir2, nak daftar ke tak, nak daftar ke tak ye?
Sekarang ni lah masa terbaik untuk daftar ahli tau..
Ada PROMOSI HEBAT untuk anda :)
           
Promosi apa?---> Free VITA LEA , multi-vitamin & mineral pertama dicipta di dunia..

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. .

Vita lea ni harganya RM94.08 tau..Macam mana nak dapat free VITA LEA ni?


Mudah je..anda hanya perlu daftar sebagai ahli shaklee & beli mana2 produk shaklee..untung kan?

Ni fiqah bagi contoh ye :

1. Daftar ahli + beli chewable vita C plus = PERCUMA vita lea.
2. Daftar ahli + beli herbal blend = PERCUMA vita lea.
3. Daftar ahli + beli ESP = PERCUMA vita lea



Ada yang tanya, vita lea ni utk apa?
Ok..fiqah ceritakan secara ringkas fungsi vita lea ;

***Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

***Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia. Vita lea melengkapkan nutrisi yang diperlukan. .

***Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

***Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.


Jangan lepaskan peluang keemasan ini, daftar sekarang & dapatkan vita lea PERCUMA anda :)


Hubungi fiqah untuk mendaftar & dapatkan vita lea anda hari ini :

                                            Nurul Afiqah
                                  Whatsapp 014 241 0755
                              Telegram/sms 013 960 6954
                    COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


Selamat bershaklee dari sy  :)

Thursday, 6 August 2015

5 FUNGSI VITAMIN C

Vitamin C ni antara vitamin kesukaan fiqah. Dah setahun lebih Fiqah makan SR vitamin C plus shaklee ni. Masa pregnant, memang jarang sangat2 skip vitamin c ni. 




1 biji vitamin c shaklee bersamaan 7 biji buah oren tau. Fiqah tak mampu nak makan 7 biji oren setiap hari, jadi fiqah makan sebiji vitamin c shaklee ni untuk memastikan badan fiqah dapat vitamin C secukupnya.

Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa kena makan vitamin C ye, apa fungsinya?
Ok. Meh fiqah cerita serba sedikit fungsi vitamin C ni untuk badan kita..



5 Fungsi Vitamin C 



1. Perlindungan dari matahari


Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu yang boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.



2. Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu.

Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan serta tanda penuaan.








3. Penyembuhan Luka


Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.






4. Melindungi dari perubahan warna kulit


Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.



5. Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.

.....

Sebab tu la fiqah suka makan vitamin C..sebiji sehari pon dah cukup untuk kesihatan..utk sembuhkan luka @ masalah kulit,boleh whatsapp fiqah untuk konsultasi ekslusif 
smile emoticon


Khas untuk customer2 fiqah :)




Hubungi fiqah untuk dapatkan vitamin c anda hari ini :



                  Nurul Afiqah
                    Whatsapp 014 241 0755
                    Telegram/sms 013 960 6954
                            COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


insyaAllah, servis terbaik fiqah akan berikan 

smile emotico

FIRST TIME DRIVE BERDUA DENGAN IMAN

Assalamualaikum...

Hari ni, first time fiqah drive berdua je dengan iman. Drive ke sekolah, nak jumpa kawan2, maklumlah lama sangat bercuti,rindu pulak kat diorang. Sambil tu, COD vitamin C untuk kawan sekali.hehe. Sambil menyelam, minum air  :)

Sebenarnya hari ni percubaan kali ketiga dah nak keluar dengan iman ni, percubaan pertama & kedua gagal.haha..Gagal sebab iman bangun tidur lambat. Pukul 2 petang baru bangun, apa la anak dara mommy ni.hehe..Hari ni bangun awal sikit, pukul 1 petang.hehe.

Mommy terus siapkan iman cepat2, solat zohor & keluar. Alhamdulillah, iman baik sangat2, tak meragam langsung sepanjang perjalanan tadi. Lepas lebih kurang 10 minit jalan, iman dah tidur, sampailah kat sekolah mommy..lebih kurang 45 minit jugakla dalam kereta tadi..

alhamdulillah, dah sampai pon :)





Iman tidur lagi masa sampai ni..kena buli ngan mommy untuk jadi model vitamin C kejap.hihi..bila mommy bukak seat bealt dia, baru lah dia terjaga. Masuk je bilik guru, semua pakat kerumun iman, gilir2 dukung iman. Iman pulak sporting je, tak nangis bila orang dukung, lagila orang suka..hehe..

Mula2 kwn mommy nak SR vitamin C je...bila dah jumpa, terus ambik vita lea & ostematrix sekali..vitamin b complex ada lagi katanya..Kawan mommy tu baru pregnant baby kedua...Semoga baby & ibu diberikan kesihatan yang baik..


Dah selesai COD vitamin, mommy & iman jumpa abi kat tempat kerja abi, isi perut mommy yang lapar dulu.hehe..


Pukul 5.50 petang baru bertolak balik..Iman macam biasalah, asal naik kereta je tidur..




Alhamdulillah, lebih kurang pukul 6.37petang sampai rumah :)



Iman dah mula hisap jari..lapar la tu..Masuk rumah terus mommy bagi 'upah'..hehe


Auntie nak vitamin jugak?

Whatsapp mommy iman ye ;




                              Nurul Afiqah
                               Whatsapp 014 241 0755
                            Telegram/sms 013 960 6954

                          COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang

Wednesday, 5 August 2015

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK IBU HAMIL

Assalamualaikum ..

Entri kali ni, fiqah nak kongsikan supplemen untuk ibu hamil. Fiqah sendiri dah cuba set hamil shaklee ni masa mengandungkan iman. Memang puas hati sangat, dari awal sampailah dah bersalin, kesihatan fiqah dan baby dalam kandungan sangat baik. Alhamdulillah.

Ni fiqah kongsikan set hamil shaklee :


apa yang ada dalam set hamil shaklee ni? apa fungsinya?

1. B-Complex :

* Mengurangkan tekanan emosi dan mengawal stress

* Meningkatkan tenaga dan mengelakkan kelesuan .

* Menukarkan makanan kepada tenaga

* Bantu tingkatkan sistem pertahanan badan


2. Vita-Lea :

* Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian

* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

* Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga

* Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia.


3. Sustained release Vita-C Plus :

* Meningkatkan tahap imun sistem badan

* Membantu mempercepatkan penyembuhan luka

* Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman

* Sumber anti-oksidan untuk kecantikan kulit dan juga melawan kanser


4. Ostematrix :

* Menguatkan tulang,kuku, gigi dan gusi

* Mengurangkan stress, mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena di malam hari

* Mengatasi mood swing dan sakit kepala

5.ESP (Energizing Soy Protein) :

* Membekalkan protein yg cukup.

* Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.

* Memberi tenaga berpanjangan kepada badan dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh.

6. Omega Guard :
* Membantu perkembangan otak bayi

*Membantu mengawal tekanan darah ibu.

*kandungan EPA dan DHA yang penting untuk mencegah penyakit jantung koronori.

* Membantu mengawal berat badan.

InsyaAllah, dengan mengamalkan set hamil shaklee ni, ibu dan bayi yang dikandung mendapat zat dan nutrisi yang secukupnya. 

Fiqah doakan kawan2 yang sedang hamil tu, semoga diberikan kesihatan yang baik dan dipermudahkan urusan untuk melahirkan uriat nanti. ameen.


Anda nak dapatkan set hamil shaklee? Jom dapatkan dari fiqah. Boleh hubungi fiqah :

           
                                        Nurul Afiqah
                               Whatsapp 014 241 0755
                            Telegram/sms 013 960 6954

                COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang


insyaAllah, servis terbaik fiqah akan berikan :)

Tuesday, 4 August 2015

4 CARA ATASI BINTIK KOLESTROL

Assalamualaikum..

Semalam fiqah buat survey kat facebook pasal bintik kolestrol. Tak sangka, ramai jugak kawan2 facebook fiqah yang mengalami masalah bintik kolestrol ni. Bintik kolestrol ni selalunya jadi kat mata dan lengan.. Tak sakit pon, tapi tak berapa sedap mata memandang la kan? tambah2 kalau perempuan, mesti tak nak sangat ada bintik kolestrol tu..lagi penting, kolestrol yang tinggi tu bahaya untuk kesihatan kita. Kalau ada yang belum tahu, kat bawah ni rupa bintik kolestrol tu.



Jadi, fiqah nak share cara atasi bintik kolestrol dengan pantas dan berkesan.

Cara Atasi BINTIK KOLESTROL dengan Pantas :
...........................................................................
1. Kurangkan makanan yang bergoreng serta berlemak yang tinggi kandungan kolestrol. Kolestrol Jahat ialah kolestrol yang tidak diperlukan oleh badan dan dikenali sebagai LDL. Kolestrol baik dikenali sebagai HDL.Contoh makanan yang perlu dikurangkan ialah daging, majerin dan dessert yang tinggi gula.

2. Tingkatkan pengambilan serat seperti sayur dan buah-buahan. 

3.Amalkan makanan yang mengandungi Omega 3. Contoh paling senang, Ikan. Tingkatkan pengambilan ikan.

4.Lebihkan bawang putih dalam masakan kerana bawang putih terkenal sebagai anti-radang serta antibiotik semulajadi. Apabila badan kita tinggi kandungan kolestrol, badan akan mudah mempunyai radang.


Supplemen shaklee yang fiqah cadangkan untuk mengurangkan paras kolestrol sekaligus menghilangkan bintik2 kolestrol ;

1. OmegaGuard : ia mencairkan asid lemak kolesterol dalam pembuluh darah.
2. Lecithin : memerangkap lemak tepu dari makanan yang kita makan lanta
3. Garlic complex : Garlic Complex bagus untuk tingkatkan imunisasi badan serta menurunkan kolestrol jahat. Allicin iaitu sebatian dalam bawang putih yang bersifat antibakteria dan mempunyai kuasa penyembuhan. 

ni ada dua testimoni yang dah berjaya :



Anda nak cuba supplemen shaklee yg berkesan ni?

Jom dapatkan dari fiqah. Boleh hubungi fiqah :

           
                                        Nurul Afiqah
                               Whatsapp 014 241 0755
                            Telegram/sms 013 960 6954
                COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang

Monday, 3 August 2015

VIVIX, si tonik ajaib!

Assalamualaikum..

Rasa rindu pulak promosi vivix bulan lepas..Alhamdulillah,sempat jugak grab vivix untuk diri sendiri & suami dengan harga promosi..jimat sangat tau!

Entri kali ni fiqah nak kongsi apa istimewanya vivix ni, hinggakan ada yang menggelarnya tonik ajaib.






TAHUKAH ANDA ?

Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. .

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui : Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah..

Apa kaitannya dengan VIVIX?

VIVIX ada 10x ganda lebih tenaga RESVERATROL, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


1 sudu VIVIX manfaatnya = 100 gelas Wain merah. Tapi yang bestnya ;

✅ VIVIX halal
✅ VIVIX tidak beralkohol, tidak memabukkan.

Jadi, kita bolehla minum vivix setiap hari tanpa risau kan..hehe

Dalam VIVIX ada RESVERATROL ! Apa itu RESVERATROL? Anti aging yang TERKENAL tu. RESVERATROL ialah ;

• Antioksidan yang kuat, 
• Anti-inflamasi 
• Anti-kanser




1 sudu teh VIVIX membekalkan ORAC Value yang diperlukan tubuh —> 3000-5000 ORAC .

Hari-hari badan kita mengalami kerosakan DNA yang menyebabkan proses PENUAAN. VIVIX melambatkan & melindungi sel dari diserang radikal bebas yang merosakkan sel.


Bila badan terdedah pada penuaan, sel makin kurang tenaga. VIVIX menguatkan tenaga dari MITOCHONDRIA.


Itulah istimewanya vivix!


Vivix dah jadi kegemaran saya & suami..untuk awet muda, & kesihatan.

Eeeee..tak sabarnya nak minum VIVIX! Jom minum vivix 1sudu sebelum tidur :)

Anda belum ada vivix? Jom dapatkan dari fiqah. Boleh hubungi fiqah :

           
                                        Nurul Afiqah
                               Whatsapp 014 241 0755
                            Telegram/sms 013 960 6954
                COD : Sg petani,kedah / penanti,p.pinang

Sunday, 2 August 2015

6 fakta mealshake

Assalamualaikum..

Semalam ada sorang kawan fiqah whatsapp, dia tanya vitamin untuk kanak-kanak. Anaknya umur 1 tahun, 3 tahun & 5 tahun. Sejak masuk tadika, anak-anaknya kerap demam, sebulan sekali katanya. Maklumla kan, bila sorang tak sihat kat tadika tu, mudahla berjangkit kat kawan-kawan yang lain, lebih-lebih lagi bila imun badan lemah.
Vitamin shaklee untuk kanak-kanak ada 3 : vita lea for children, chewable vitamin C & mealshake. Dalam entri ni, fiqah akan ceritakan pasal mealshake. Sebelum tu, jom berkenalan dulu dengan rupa mealshake ni.


Haa..ni la rupa mealshake shaklee. Bukan apa, tak kenal maka tak cinta kan.hehe. Ni ada 6 fakta tentang mealshake yang perlu kita tahu.

Fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Mealshake sesuai untuk kanak-kanak berumur setahun ke atas & juga dewasa.

Cadangan penyediaan mealshake ;

1. Mealshake + air putih
2. Mealshake + susu segar perisa asli/strawberi/coklat
3. Mealshake + vico/tamar cocoa

Fiqah pon suka minum mealshake ni. Selalunya fiqah campur dengan ESP. Rasa vanila dia memang sedap sangat. Baunya pon boleh buat kita tak sabar-sabar nak minum tau.hehe.


Nak dapatkan mealshake untuk anak anda? Boleh hubungi fiqah ;
                                           Nurul Afiqah
                                Whatsapp 014 241 0755
                             Telegram/sms 013 960 6954
                   COD : Sg. Petani, kedah & penanti, p.pinang.


Terima kasih sudi luangkan masa untuk baca entri fiqah :)